10 redenen om voor een intieme bruiloft te kiezen.

Jij en je lief staan op het punt om een bruiloft te plannen, maar de vraag is: "Ga je voor de grote meeslepende bruiloft óf hou jij het liever klein en intiem?"

bruidspaar op de fiets
Vinden jullie het moeilijk om te kiezen? Na het lezen van deze blog zijn jullie helemaal om!

Bij The Pop Up Wedding Company weten we het antwoord wel: wij zijn echt dol op intieme bruiloften! Waarom zou je dit volgens ons echt moeten overwegen:


1) Met een intieme bruiloft kan je geld besparen. Of juist uitgeven aan wat jij waardevol vindt. De grootste uitgaven bij een bruiloft zijn de kosten voor de locatie en de catering. Met minder gasten kan je op deze manier veel besparen en kan je je bruiloft plannen zoals je dat altijd al hebt willen doen. Het geld dat je bespaart op locatie, catering en andere uitgaven kan je nu gebruiken voor elementen die jij waardevol vindt. Wil jij extra entertainment, een 8 gangen proeverij met wijnarrangement of een oceaan van bloemen, alles kan, het is jouw grote dag!


2) Je hebt de keuze uit veel meer locaties en leveranciers. Wat dacht je van een kunstgalerij, een privétuin, een museum, een gezellige bed & breakfast of jouw favoriete restaurant. Met kleine groepen is er opeens veel meer keuze! Ook trouwleveranciers die normaal geen ongebruikelijke verzoeken of kleine bestellingen op maat maken zijn nu wel een optie. Je kan je creativiteit dus lekker laten gaan!

3) Een intieme bruiloft is persoonlijker. Jullie hebben alle tijd om iedereen te spreken. Lekker ontspannen met alleen je meest dierbare familie en vrienden om je heen. Je ervaart minder druk, omdat er minder verwachtingen zijn. Je kan helemaal jezelf zijn. Hierdoor heb je als bruidspaar de mogelijkheid om deze dag zeer intiem met je gasten te beleven.

4) Intieme bruiloften zijn een stuk minder stressvol om te plannen. Het plannen van een grote bruiloft is veel werk en kost veel tijd. Hoe groter de gastenlijst hoe meer er geregeld moet worden. Dit kan best overweldigend zijn en kan je het gevoel geven dat je het meer doet voor anderen dan voor jezelf. Met een handjevol mensen, kun je je zinnen zetten op het doen van dingen die je echt leuk vindt, zonder stress. De ceremonie zal net zo geweldig zijn en de receptie veel meer ontspannen.


trouwjurk wapperend in de wind

5) Je kan je bruiloft helemaal personaliseren zoals jij dat wilt. Je hebt veel meer vrijheid om je bruiloft aan je eigen smaak toe te passen. Een kleine bruiloft geeft je de mogelijkheid lekker creatief te zijn en van jou unieke bruiloft een weerspiegeling van jullie beiden te maken.


6) Je kunt wat extra tijd stelen met je geliefde op deze dag. Op een grote bruiloft krijgen bruidsparen vaak niet de tijd om 100% van elkaar te genieten. Dit door de stress en verplichte gesprekken. Neem even de tijd om van elkaar te genieten, want daar draait het uiteindelijk om toch, om jullie twee.


7) Je foto’s zullen veel specialer zijn. De meeste fotografen zijn dol op het fotograferen van intieme bruiloften. Groepsfoto’s zullen veel gemakkelijker zijn en minder tijd kosten, waardoor er extra tijd overblijft om prachtige intieme foto’s te maken van jou en je gasten.


8) Milieuvriendelijk. Ondanks alle vreugde die ze brengen, zijn bruiloften meestal niet bijzonder vriendelijk voor het milieu. Kleine bruiloften zorgen voor een uitzonderlijke hoeveelheid afval. Door een kleinere bruiloft te plannen, met minder gasten, heb je minder uitnodigingen te versturen, minder eten, minder snuisterijen en daardoor aanzienlijk minder afval.


9) De mogelijkheid voor een destination wedding! Altijd al van een bruiloft in het buitenland gedroomd? Hoef jij niet zo nodig te besparen maar ben je wel op zoek naar iets unieks en intiems. Neem je meest dierbare familie en vrienden mee naar jouw droomlocatie, waar dan ook op de wereld, waar je altijd al hebt willen trouwen. Creating beautiful memories!

Een geweldige huwelijksreis is toch het mooiste cadeau?

10) Je kan jezelf verwennen met een geweldige huwelijksreis! Misschien moeten jullie je huwelijksreis nu even uitstellen vanwege de wereldwijde pandemie, maar wees niet getreurd, ook die gaat weer voorbij! Dan kunnen jij en je lief toch nog voor die geweldige huwelijksreis gaan waar je altijd al van hebt gedroomd.

Een kleine bruiloft is niet voor iedereen weggelegd, maar hopelijk hebben we je wel kunnen overtuigen met een aantal geweldige voordelen van een intieme bruiloft.

Wat je ook kiest, het gaat uiteindelijk om jullie twee en wat goed voelt voor jou!


94 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven